Inbraakbeveiliging

Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. De exacte kosten van inbraakbeveiliging hangen af van uw persoonlijke wensen.

Alarminstallatie

Door het plaatsen van een alarminstallatie, krijgt u een waarschuwing als er iemand uw huis in probeert te komen. Komt er een inbreker binnen? De alarminstallatie merkt dit meteen, waarschuwt u of de alarmcentrale en slaat luid alarm waardoor de inbreker afgeschrikt wordt.

De aanschaf van een alarmsysteem is een investering die zich altijd laat terugverdienen, immers een inbraak, overval, brand of een andere calamiteit kan grote gevolgen hebben voor het veiligheidsgevoel van de bewoner(s). Een extra korting op uw verzekeringspremie is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Klik op de link voor meer informatie:
Alarmsysteem

Camerabewaking

Een andere manier om uw huis van inbraakbeveiliging te voorzien is door het plaatsen van camerabewaking. Met camerabewaking heeft u 24 uur per dag, 7 dagen in de week zicht op wat er rondom uw huis gebeurt. Door uw camera aan te sluiten op een recorder heeft u de mogelijkheid om achteraf terug te kijken. Mocht er iets zijn gebeurd in de tijd dat u weg was, heeft u zicht op de daders.

Een ander voordeel is dat een camera preventief werkt. Zien inbrekers een camera? Dan lopen ze liever een paar huizen verder naar waar ze niet gezien worden. De aanleiding om camera’s op te hangen is vaak tweeledig: enerzijds is het doel criminaliteit te voorkomen en – als dat niet lukt – beelden vast te leggen waarmee daders kunnen worden opgespoord en veroordeeld.

Doormelding naar meldkamer

Voor een goede opvolging van de signalen moet het alarmsysteem aangesloten zijn op een Particuliere alarmcentrale (PAC). Deze centrales zijn meestal te vinden in belangrijke gebouwen en soms in woningen of voertuigen. De centralist kan dan de sleutelhouder, bewoner, beveiligingsbeambte dan wel de politie alarmeren (al naargelang de afspraak die gemaakt is). Zij kijken dan ter plaatse om te controleren waarom het alarmsysteem is afgegaan.

De meldkamer is het kloppend hart van de hulpdiensten. De meldkamer neemt 24 uur per dag en 7 dagen per week hulpverzoeken van burgers in nood aan en zendt de hulpverleners naar de plaats van het incident.

 

TIP: registreer uw eigendommen

Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan niet achterhalen van wie deze is. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Registreer daarom nu de kenmerken van uw waardevolle bezittingen op de registratiekaart en bewaar deze goed. Geregistreerde eigendommen leveren ook meer sporen op naar inbrekers! Meerdere inbraken kunnen bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.

Hoe registreert u?

U kunt de registratiekaart invullen of de ‘app’ van www.stopheling.nl gebruiken. Met deze ‘app’ kunt u ook controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf (onbewust) aan heling doet! Op www.dnavaneensieraad.nl kunt u stap voor stap een goede, uniforme beschrijving van uw sieraden maken en uitprinten. Deze beschrijving kan de politie helpen gestolen juwelen bij u terug te bezorgen. Installeer ook track-and-trace-software op uw mobiele telefoon, laptop en/of tablet om deze makkelijker op te kunnen sporen. Bron: Politie.nl