Schrikverlichting

Om je huis te beveiligen, zijn buitenlampen heel geschikt. Door ongewenste gasten in de spotlights te zetten, geef je ze hopelijk een onaangenaam gevoel. Dit vergroot jouw gevoel van veiligheid.

 

Verlichting als beveiliging van je huis

Denk bij de verlichting als beveiliging van je huis aan felle verlichting in de vorm van floodlights of bouwlampen. Deze stralen veel fel, wit licht uit waarmee je een groot oppervlak verlicht. Je kunt ook denken aan tuinlampen met bewegingssensor of schemersensor. Beveiligingsverlichting bestaat in verschillende uitvoeringen. De beveiligingslampen van CG Security kunnen ook geleverd worden met een bewegingssensor. Het is belangrijk dat de lampen op de juiste plaats worden aangebracht.

Het is belangrijk dat de lampen op de juiste plaats worden aangebracht. De voordeur zou voor de openbare weg goed zichtbaar moeten zijn. Je kunt een dief met belichting herkenbaar maken, maar dan moet de toevallige voorbijganger deze plek ook goed kunnen zien. Een buitenlamp met sensor aan de buitendeur die automatisch inschakelt als iemand de deur nadert is niet alleen praktisch, maar jaagt er ook de dief mee weg. Hang de lamp zodanig dat hij niet gesaboteerd (vernield, afgeplakt) kan worden.

Bewegingssensor

Aan de ene kant kunt u kiezen voor verlichting met een bewegingsdetector, voor zowel genode als ongenode gasten. De lichtbron springt automatisch aan bij het detecteren van bewegingen en schakelt automatisch weer uit. Ook onze huisnummerverlichting werkt volgens dit principe. Duidelijk zichtbaar in het donker.

Sfeervolle buitenverlichting

Bij het wisselen van de seizoenen zijn vooral het voorjaar en de zomer bijzonder geschikt om eens te kijken naar de mogelijkheden tot aanschaf van de juiste binnen- en buitenverlichting. Op, om en rond uw huis en tuin. CG Security heeft een ruim assortiment aan binnen- en buitenverlichting, de mogelijkheden en toepassingen zijn enorm. Een combinatie van functioneel en sfeervol, keus genoeg.

Wanneer kies je voor ledverlichting?

Een ledlamp verbruikt aanzienlijk minder stroom dan een gloeilamp of halogeenspot. 5 tot 10 watt ledverlichting is al genoeg om jouw terras of tuinpad te verlichten. Een gloeilamp of halogeenspot verbruikt ter vergelijking maar liefst 50 watt. De technologie rondom ledverlichting is de laatste jaren flink verbeterd. Daardoor stralen ledlampen niet meer altijd fel, wit licht uit, maar zijn er ook veel ledlampen ontwikkeld die warm, sfeervol licht uitstralen. Ledbuitenverlichting gaat bovendien heel wat branduren (gemiddeld 35.000 uur) mee. Je hoeft een ledlamp voor in je tuin dus minder snel te vervangen.

Een ledlamp wordt nauwelijks warm en is tril- en schokbestendig. De lichtterugval in de lichtopbrengst over de gehele termijn is minder dan 30%. De eerste generatie ledlampen kon niet gedimd worden, maar dimbare modellen zijn inmiddels op de markt. Door de geringe grootte kunnen ledlampen in allerlei vormen en designs verwerkt worden. Ze zijn daarmee geschikt om niet alleen als hoofdverlichting

Totale kosten, gebaseerd op 25.000 branduren (ca. 7 jaar lang, 10 uur per dag)
soort lamp aanschafkosten + (stroomverbruik × stroomprijs) = totale kosten
gloeilamp 25 × € 0,45 + 25 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh = € 142,50
tl-buis 4 × € 3,00 + 4 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh = € 33,00
spaarlamp 3 × € 6,00 + 5 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh = € 44,25
ledlamp 1 × € 10,00 + 2 W × 25.000 h × € 0,21 / kWh = € 20,50

Buitenlampen met bewegingssensor

Buitenlampen met een sensor detecteren beweging en/of schakelen aan wanneer het donker of licht wordt. Tuinlampen met een schemersensor springen aan zodra het daglicht tot een vooraf ingestelde sterkte is afgenomen. Het voordeel van een schemersensor is dat je nooit meer handmatig je verlichting aan of uit hoeft te zetten.Als je wilt dat je buitenlamp aanspringt zodra hij beweging detecteert, kies je voor een tuinlamp met bewegingssensor.

Deze buitenlamp plaats je bij de voordeur. Zo vind je het sleutelgat gemakkelijk en zet je ongewenst bezoek in de spotlights. De hoek waarin en de afstand waarop de sensor beweging detecteert verschilt per lamp. Hoelang de armatuur brandt wanneer hij is aangesprongen, stel je meestal zelf in. Dit kan variëren van een paar seconden tot enkele minuten. Er zijn ook losse bewegingssensoren verkrijgbaar, waarmee je je huidige armaturen zonder sensor toch van deze handige functie voorziet.

Verlichting op zonne-energie

Heb je geen stroomvoorziening voor handen of wil je bewust geen gebruikmaken van het stroomnetwerk? Kies dan voor buitenlampen op zonne-energie, ook wel solarverlichting genoemd. Deze solar buitenlamp plaats je gemakkelijk op de gewenste plek in de tuin. Het zonnepaneel is vaak geïntegreerd in de lamp, maar er zijn ook lampen waarbij je het zonnepaneel apart monteert. Overdag vangt het paneel zonlicht op, waarmee de batterij wordt opgeladen. ‘s Avonds brandt de lamp op deze opgewekte energie.