Camerabeveiliging

Een bewakingscamera is een videocamera die beelden maakt met als belangrijkste doel criminaliteit te voorkomen. Andere belangrijke doelen zijn toegangscontrole en alarmverificatie. Twee secundaire doelen zijn het opsporen van strafbare feiten en het vastleggen van bewijsmateriaal voor rechtszaken.

Camerabewaking is er in vele soorten en maten, wij helpen u graag verder in het maken van een keuze of bij het installeren van een bewakingscamera.

Live beelden met behulp van een app

Met camerabewaking heeft u 24 uur per dag, 7 dagen in de week zicht op wat er rondom uw huis, bedrijf of terrein gebeurt. Door uw camera aan te sluiten op een recorder heeft u de mogelijkheid om achteraf terug te kijken of bekijk de camerabeelden direct met behulp van een app.

Een ander voordeel is dat een camera preventief werkt. Zien inbrekers een camera? Dan lopen ze liever verder naar waar ze niet gezien worden. De aanleiding om camera’s op te hangen is vaak tweeledig: enerzijds is het doel criminaliteit te voorkomen en – als dat niet lukt – beelden vast te leggen waarmee daders kunnen worden opgespoord en veroordeeld.

IP camera

IP-video is de verzamelnaam voor camerabewaking met behulp van netwerktechnologie.

Voorheen werden camerabewakingssystemen (CCTV) vaak uitgerust met 1-op-1-verbindingen waarbij vooral coaxkabel werd gebruikt. Door marktontwikkelingen en technologische vooruitgang wordt deze techniek nu langzaamaan vervangen door een internetverbinding.

Tegenwoordig wordt er vooral gebruikgemaakt van megapixelcamera’s als het gaat om IP-video, echter met de komst van SDI-technologie (in beveiliging ook wel HD-SDI) kunnen er met de 1-op-1-verbinding via een coaxkabel full-HD-beelden (1080P) van een videosurveillancecamera worden verkregen.

HDCVI camera

High Definition Composite Video Interface (HDCVI) is een standaard in de CCTV- en beveiligingscamera-industrie, een van de recente technologieën voor het aanbieden van een high-definition oplossing voor een analoog bewakingssysteem (CCTV). HDCVI is een videotransmissietechnologie in high-definition via coaxiale kabel, die betrouwbare langeafstand-HD-transmissie mogelijk maakt tegen lagere kosten, terwijl een complexe inzetbaarheid van toepassing is.

Deze technologie vermijdt de overspraak van CVBS en scheidt volledig het helderheidssignaal en het tintensignaal, waardoor de videokwaliteit verder wordt verbeterd. HDCVI biedt twee specificaties: 1920H (1920 × 1080) en 1280H (1280 × 720); die compatibel zijn met de industriestandaard 1080p (1920 x 1080) en 720p (1920 x 1080).

Video intercom

Video-deurtelefoon (ook wel video-deurintercom of video-intercom genoemd) is een stand-alone intercomsysteem dat wordt gebruikt voor het beheren van oproepen bij de ingang van een gebouw (wooncomplex, vrijstaande gezinswoning, werkplek, enz.) Met toegang gecontroleerd door audiovisuele communicatie tussen binnen en buiten. Het belangrijkste kenmerk van een video-intercom is dat het de persoon binnenshuis in staat is om de bezoeker te identificeren en, indien (en alleen als) zij dat wenst, een gesprek aangaat en / of de deur opent om toegang te verlenen aan de persoon die belt.

_MG_4764_webl