Drie inbrekers hebben donderdagnacht geprobeerd uit de handen van de politie te blijven door via het dak van een woning te ontkomen. Na een achtervolging wist de pollitie de mannen te arresteren. Alle verdachten komen uit Rotterdam.

De inbraak vond plaats aan de Overschiese Kleiweg. Bij de woning troffen agenten een opengebroken deur aan en een breekijzer op het bed. Door gestommel op de zolder ontdekte de agenten dat de inbrekers nog aanwezig waren. De inbrekers gleden van grote hoogte naar beneden en wisten via andere daken te ontkomen. Er volgde een achtervolging te voet. Eén van de drie mannen is met behulp van een politiehond in de bosjes op de Nieuwe Kleiweg gevonden. De andere verdachten zijn aangehouden op de Oude Kleiweg. Vierde aanhouding Toen agenten bezig waren met nader onderzoek bij de woning kwam een auto voorbijgereden met daarin een man.

Bij het zien van de politiemensen ging hij er met grote snelheid vandoor. De auto is later aangetroffen op de Hilledijk. De eigenaar is een bekende van de politie en aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Hij is een 20-jarige Rotterdammer.

Rotterdamse inbrekers